Základy v teréne

Základy v teréne

Dvaja skúsení jazdci sa nám ozvali so záujmom o celodenný súkromný off-road kurz zameraný na základy. Aj napriek tisícom kilometrov odjazdených na cestách a účasti na viacerých enduro školách mali stále isté pochybnosti v jazde mimo asfalt.

Po telefonickom rozhovore sme identifikovali ich hlavné problémy, preferované terény a predchádzajúce skúsenosti, a následne sme kurz prispôsobili ich potrebám. Mali motocykle značky Yamaha XTZ 750 Super Ténéré a Honda CRF1100L Africa Twin.

Zvolili sme im vhodnú lokalitu, ktorá im zabezpečila súkromie, bez rušenia a pohodlie, pričom sme trénovali v kontrolovanom prostredí. Odporučili sme im, aby si ponechali kufre na motocykloch, keďže na svojich výjazdoch ich využívajú a upravovať motocykel špeciálne na kurz, kde sa správa inak, by bolo nezmyselné. Pomocou video analýzy jazdy sme im poskytli spätnú väzbu a poradili sme s nastavením a prispôsobením motoriek, aby ich dokázali využiť naplno.

Z dôvodu zbytočnosti výmeny na off-road pneumatiky, sme im nechali cestné. Na konci dňa sme videli výrazný pokrok v ich zručnostiach a jazdeckom štýle, čo sami ocenili.