Prípravný individuálny off-road kurz

Prípravný individuálny off-road kurz

Celodenný individuálny off-road kurz sa konal v enduro areáli blízko Považskej Bystrice, kde sme sa venovali rôznym jazdeckým situáciám a prekážkam ktoré ho môžu stretnúť na svojich enduro potulkách. Náš klient si kúpil motocykel značky Ducati Multistrada 1200 Enduro, aj keď s terénom nemal žiadne skúsenosti mal za sebou niekoľko rokov jazdy po asfalte.

Predom si obul na motocykel pneumatiky so štupľami, aby mohol lepšie porozumieť ich správaniu. Počas kurzu sme sa výhradne venovali vybudovaniu jazdeckých základov a riešili sme rôzne jazdecké výzvy, ktoré by ho mohli v budúcnosti stretnúť.

Na začiatku sme sa dôkladne zaoberali správnym nastavením a prispôsobením motocykla, pretože Multistrada ponúka veľké množstvo nastavení a kombinácii, na ktoré treba už byť skúsený a vyjazdený. Ak si zle nastavíte napríklad motorovú brzdu, nepodrží vás tam kde by mala.

Dôležité je, aby mal jazdec pocit istoty a postupne si zvykol na nové prostredie. Tieto aspekty tvoria základ našej Enduro školy a prinášajú výsledky, ktoré dosiahli naši klienti počas nášho pôsobenia.

Okrem samotného tréningu sme uskutočnili aj videoanalýzu jeho jazdy a zamerali sa aj na náučné workshopy. Celkový tréning bol náročný, no veľmi produktívny, pričom sme sa sústredili na zdokonaľovanie techník a získavanie komplexných jazdeckých zručností v teréne s cestovným endurom.