Individuálny motokros tréning

Individuálny motokros tréning

Tento týždeň sme absolvovali celodenný individuálny motokros tréning v areáli Národného Motokrosového Centra v Sverepci, konkrétne v utorok. Náš klient, ktorý sa rozhodol pre motokrosovú školu, bol začiatočník, hoci má za sebou niekoľko rokov jazdenia na cestnej motorke na okruhu.

Pre začiatok si vybral vhodnú kľudnejšiu enduro motorku, konkrétne Husqvarnu FE 250 4-takt, čo bolo ideálne rozhodnutie pre niekoho s predchádzajúcim skúsenosťami a základnými schopnosťami. Počas tréningu sme sa venovali predovšetkým vybudovaniu dobrých jazdeckých základov. V úvode dňa sme venovali hodinku nastaveniu a prispôsobeniu motorky jazdcovi.

Toto malo veľký efekt, keďže jazdec mal výšku 175 cm a motocykel bol ešte nový, čo znamenalo, že podvozok bol stále tuhý a nerozjazdený. Preto nebol schopný dobre dostúpiť na zem, čo mu bránilo v získaní istoty pri pomalých manévroch. Táto zmena v nastavení podvozka mu však umožnila zlepšiť stabilitu a pocit istoty, a to aj pri pomalej jazde. Tým pádom si mohol klient užiť celý deň naplno a sám cítil veľký rozdiel, pretože aj napriek tomu, že jazdil doma na domácej trati, nevedel si poradiť s určitými technikami.

Na tréningu sme mu ukázali, na čom by sa mal sústrediť pri jazde sám. Teraz si klient bude zdokonalovať a precvičovať naučené techniky na svojej domácej trati. Po určitom čase, ako sám spomenul, plánuje prísť na ďalší individuálny tréning, aby sa uistil, že naučené techniky robí správne, a aby sme ho mohli posunúť na ďalšiu úroveň a naučili ho nové techniky, ktoré by bez predošlých tréningov nezvládol. Uvedomil si, že si u nás kupuje naše dlhoročné skúsenosti, nie len bežné služby.

Okrem samotného tréningu sme spravili aj video analýzu jeho jazdy, prebehli náučné workshopy a na trati jazdili na rôzne sekcie. Celkový tréning bol náročný a plodný, pričom sme sa sústredili na zdokonaľovanie techniky a získanie ucelených zručností v motokrose.