Endurokemp sústredenie - Lehota pod Vtáčnikom '23

Endurokemp sústredenie - Lehota pod Vtáčnikom '23

V sobotu 13. mája.2023, sa v Lehote pod Vtáčnikom, na miestnej trati Bosorák Cross Team, uskutočnilo #4 Endurokemp sústredenie.

Na úvod dňa, sa po rozprave začalo rozcvičkou v krosom oblečení.

Trať bola perfektne pripravená, k dispozícii len pre účastníkov Endurokempu, za čo treba veľmi pekne poďakovať správcovi trate Jurajovi Bisťákovi a celému klubu. Aj vďaka tomu bolo možné zabezpečiť plynulý a bezproblémový chod celého sústredenia. Tréning prebiehal v slnečnom počasí a príjemnej atmosfére.

Sústredenie bolo zamerané na enduro, z pôvodnej vyjazdenej trate sa využilo iba zopár častí, ale inak sa trať robila nanovo. Jazdci si osvojovali „jazdu na oči“ (naučiť sa premýšľať v danom okamihu, ako si vybrať správnu jazdeckú stopu).

Za svoje časy jazdci získali body do tabuľky s umiestnením s najrýchlejším časom.

Tieto body sa v posledný deň sčítajú a vyhodnotia sa.

 

Výsledky Gregy Hot Lap

                Najrýchlejší jazdec – Jakub Lauš na Yamaha YZF 250

                Najrýchlejší najmladší jazdec – Adam Kollár na KTM 150 EXC TPi

                Najodolnejší jazdec – Miroslav Rybár na KTM EXC350F

 

Počas dňa sa zdokonaľovala jazdecká technika v lese (špeciálne vo výjazdoch), výdrž v rýchlejšom tempe (úlohou bolo rozložiť si sily tak, aby jazdci vydržali jazdiť konštantne a s čo najmenej chybami).

Jazdci si za pretekali aj v krátkom 20min preteku - MotoŠtrbek Region Cup.

Ide o krátky bezlicenčný pretek, ktorý slúži pre jazdcov na záver dňa ako test na koncentráciu, rozloženie síl a rozhodovanie sa pod tlakom konkurencie.

 

Celkové výsledky MotoŠtrbek Region Cup

  1. miesto Jakub Lauš na Yamaha YZF 250
  2. miesto Michal Adamik na KTM 350 EXC-F
  3. miesto Tomáš Svitok na Honda CRF250R

 

Endurokemp sústredenie dopadlo veľmi dobre. Hlavný tréner, Radek Matoška, jazdcov pochválil, pretože v tréningu nechali naozaj všetky sily a bol vidieť posun, ktorý jazdci počas dňa spravili.

Aj touto formou sa chceme poďakovať jazdcom za účasť a našim partnerom za technické zabezpečenie a plynulé fungovanie Endurokempu a to Gregy.sk maloobchod a veľkoobchod motocyklového príslušenstva, MotoŠtrbek predajňa motocyklového príslušenstva, KTM central east europe, SP MOTO Prešov autorizovaný dealer a servis motocyklov značiek Triumph, Husqvarna a KTM, PZ Plus, Remes, N1designs dodávateľ polepov,  Amix športová výživa, Motofan.sk a SMF.

Team Rmoto Academy