Endurokemp sústredenie - Kechnec '23

Endurokemp sústredenie - Kechnec '23

Počas víkendu, 06. – 07.05.2023, sa konal Endurokemp sústredenie na východe Slovenska, na trati v Kechneci. Počasie jazdcom prialo na celodenné trénovanie.

Sústredenie bolo zamerané na enduro jazdu s prvkami motokrosu, z pôvodnej trate sa využili každý deň iné. Zaujímavosťou bol hlavne kamenistý, šmykľavý a hlavne prašný podklad. Úplní začiatočníci si mohli vyskúšať techniku jazdy, tí skúsenejší mali v priebehu kola zakomponované aj náročnejšie prekážky ako odklonené zákruty, dlhé skoky, rozbité prejazdy, tobogany na lúke alebo jazda v hlbokých koľajach.

Gregy Hot Lap, 1. merané kolo (jazda na oči), ako to už na Endurokempoch býva zvykom, bolo z rána náročnejšie ako sa zo začiatku mohlo zdať. Za svoje časy jazdci získali body do tabuľky s umiestnením s najrýchlejším časom.

Tieto body sa v posledný deň sčítajú a vyhodnotia sa.

 

Výsledky Gregy Hot Lap

                Najrýchlejší jazdec – Miroslav Vajda na KTM 250 EXC-F

                Najrýchlejší najmladší jazdec – Lukáš Labanský na KTM 125 XC

                Najodolnejší jazdec – Lukáš Volner na KTM 125 XC

 

Okrem meraných kôl si účastníci zdokonaľovali jazdeckú techniku a jazdil aj na sekcie, kde bolo ich úlohou sústrediť sa čisto na jeden úsek trati a prejsť ho čo najlepšie.

Na záver každého dňa sa išiel aj krátky 20min pretek - MotoŠtrbek Region Cup.

Ide o krátke bezlicenčné preteky, ktoré “slúžia” pre jazdcov na záver dňa ako test na koncentráciu, rozloženie síl a rozhodovanie sa pod tlakom konkurencie.

 

Celkové výsledky MotoŠtrbek Region Cup za 2 dni:

  1. miesto Miroslav Vajda na KTM 250 EXC-F
  2. miesto Lukáš Volner na KTM 125 XC
  3. miesto Patrik Jašňák na KTM 250 EXC-F

 

Endurokemp sústredenie dopadlo na výbornú a veríme, že si chalani odniesli nové poznatky a tréning ich posunie tým správnym smerom k bezpečnému ovládaniu motocykla, prípadne im napomôže v ich pretekárskej ceste.

Aj touto formou sa chceme poďakovať jazdcom za účasť a našim partnerom za technické zabezpečenie a plynulé fungovanie Endurokempu a to Gregy.sk maloobchod a veľkoobchod motocyklového príslušenstva, MotoŠtrbek predajňa motocyklového príslušenstva, KTM central east europe, SP MOTO Prešov autorizovaný dealer a servis motocyklov značiek Triumph, Husqvarna a KTM, PZ Plus, Remes, N1designs dodávateľ polepov,  Amix športová výživa, Motofan.sk a SMF.

Team Rmoto Academy